Κλείσιμο

Σαρμάδες από την Καστοριά

Υλικά

  • 1 λάχανο μεγάλο
  • 1 κιλό χοιρινό κιμά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 ποτήρια νερό
  • 5-6 κόκκους μοσχοπίπερο
  • Μαυροπίπερο
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε τον κιμά με το ρύζι, το μαυροπίπερο και λίγο αλάτι.
  2. Αφαιρούμε ένα ένα τα φύλλα από το λάχανο, τα γεμίζουμε με μία κουταλιά κιμά και τα τυλίγουμε.
  3. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα στρώνουμε μερικά φύλλα λάχανου και πάνω στα φύλλα τοποθετούμε ένα ένα τους τυλιγμένους σαρμάδες.
  4. Όταν τοποθετηθούν όλοι οι σαρμάδες, προσθέτουμε το βούτυρο, το νερό και τους κόκκους του μοσχοπίπερου.
  5. Καλύπτουμε τους σαρμάδες με ένα πιάτο για να μείνουν σταθεροί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
     
comments powered by Disqus