Υλικά
- 1 λάχανο μεγάλο
- 1 κιλό χοιρινό κιμά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 3 ποτήρια νερό
- 5-6 κόκκους μοσχοπίπερο
- Μαυροπίπερο
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε τον κιμά με το ρύζι, το μαυροπίπερο και λίγο αλάτι.
- Αφαιρούμε ένα ένα τα φύλλα από το λάχανο, τα γεμίζουμε με μία κουταλιά κιμά και τα τυλίγουμε.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα στρώνουμε μερικά φύλλα λάχανου και πάνω στα φύλλα τοποθετούμε ένα ένα τους τυλιγμένους σαρμάδες.
- Όταν τοποθετηθούν όλοι οι σαρμάδες, προσθέτουμε το βούτυρο, το νερό και τους κόκκους του μοσχοπίπερου.
- Καλύπτουμε τους σαρμάδες με ένα πιάτο για να μείνουν σταθεροί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.