Κλείσιμο

Μπατσαριά με Τυρί από το Ζαγόρι

Υλικά: 

  • 1 κιλό χόρτα (παζιά, λάπατα, τσουκνίδες, σπανάκι) 
  • 1 ½ κούπα τραχανάς
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 1 κούπα καλαμποκάλευρο
  • ½ κούπα λάδι
  • ½ κούπα ξινόγαλο
  • 2 κρόκοι αυγών
  • Μαιντανός
  • Άνηθος
  • Δυόσμος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 350 γρ. φέτα σκληρή
  • 250 γρ. γραβιέρα
  • 1 γιαούρτι πρόβειο 

Εκτέλεση:

  1. Πλένετε, ψιλοκόβετε, αλατίζετε τα χόρτα μας και στεγνώνετε από τα νερά.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί, τον τραχανά και λίγο από το λάδι και ανακατεύετε.
  3. Προσθέτετε αλάτι, το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το γιαούρτι και το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύετε καλά έως ότου γίνει χυλός.  
  4. Λαδώνετε το ταψί, ρίχνετε το μισό χυλό και καλύπτετε με τα χόρτα.
  5. Στον υπόλοιπο χυλό προσθέτετε το ξινόγαλο και τους 2 κρόκους αυγών και περιχύνετε ώστε να καλυφτούν τα χόρτα.  
  6. Πασπαλίζετε με μπόλικα κομματάκια φέτα και γραβιέρα.
  7. Τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC και αφήνετε να ψηθεί για 1 ώρα.

Καλή όρεξη!

comments powered by Disqus