Υλικά:
- 1 κιλό χόρτα (παζιά, λάπατα, τσουκνίδες, σπανάκι)
- 1 ½ κούπα τραχανάς
- 3 κούπες αλεύρι
- 1 κούπα καλαμποκάλευρο
- ½ κούπα λάδι
- ½ κούπα ξινόγαλο
- 2 κρόκοι αυγών
- Μαιντανός
- Άνηθος
- Δυόσμος
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 350 γρ. φέτα σκληρή
- 250 γρ. γραβιέρα
- 1 γιαούρτι πρόβειο
Εκτέλεση:
- Πλένετε, ψιλοκόβετε, αλατίζετε τα χόρτα μας και στεγνώνετε από τα νερά.
- Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί, τον τραχανά και λίγο από το λάδι και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε αλάτι, το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το γιαούρτι και το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύετε καλά έως ότου γίνει χυλός.
- Λαδώνετε το ταψί, ρίχνετε το μισό χυλό και καλύπτετε με τα χόρτα.
- Στον υπόλοιπο χυλό προσθέτετε το ξινόγαλο και τους 2 κρόκους αυγών και περιχύνετε ώστε να καλυφτούν τα χόρτα.
- Πασπαλίζετε με μπόλικα κομματάκια φέτα και γραβιέρα.
- Τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC και αφήνετε να ψηθεί για 1 ώρα.
Καλή όρεξη!