Υλικά
- Αρνάκι ή Κατσικάκι, ολόκληρο
- 5 φύλλα δάφνης
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 10 μεγάλες πατάτες
- Χυμό 2 λεμονιών
- 2 κ.σούπας μουστάρδα
- 1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμος
- 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φόύρνο στους 200 βαθμούς.
- Κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες και τις ρίχνουμε στη γάστρα.
- Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τις ανακατεύουμε με τα χέρια.
- Πλένουμε πολύ καλά το αρνάκι, του ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και δυόσμο και το βάζουμε στη γάστρα, πάνω από τις πατάτες.
- Προσθέτουμε και τα φύλλα δάφνης.
- Ανακατεύουμε το λάδι, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιών και το σκόρδο μέχρι να γίνουν σαν κρέμα και την περιχύνουμε σε ολο το φαγητό μας.
- Ρίχνουμε το νεράκι και σκεπάζουμε τη γάστρα.
Βάζουμε τη γάστρα στον φούρνο και αφήνουμε για 5 λεπτά (μέχρι να πάρει βράση) στους 200 βαθμούς. Μετά χαμηλώνουμε στους 180 και ψήνουμε για 1.5 ώρα περίπου. Πριν βγάλουμε το φαγητό από τον φούρνο βγάζουμε το καπάκι για να ξεροψηθεί το κρέας!