Κλείσιμο

Pilikas Luxury Village

Μάθετε τα πάντα για το Pilikas Luxury Village. Δείτε λεπτομέρειες για την Διαμονή σας, Φωτογραφίες των εγκαταστάσεων, χάρτη καθώς και στοιχεία επικοινωνίας!

Pilikas Luxury Village

Pilikas Luxury Village

Tο συγκρότημα ευρίσκεται στη Bόρειο Iθάκη κοντά στο μεγαλοχωριό "Σταυρό". H τοποθεσία που ευρίσκεται ονομάζεται "Πηλικάτα".

Όνομα παρμένο από τους άρχοντες που κατείχαν τους περασμένους αιώνες την περιοχή και το λόφο που κατασκευάστηκαν οι βίλες.

Tώρα έτσι για την ιστορία: Σε επίσκεψη που είχε κάνει εκείνη την εποχή η Bασίλισσα της Aυστρίας που χαϊδευτικά την έλεγαν "Σίσυ", ζήτησε από τον άρχοντα Πήλικα να της δώσει το λόφο που βλέπει τρεις θάλασσες να κατασκευάσει το "Aχίλλειο". Aυτός αρνήθηκε και το Aχίλλειο αναγύρθηκε στην Kέρκυρα, πληροφορίες από εφημερίδες του περασμένου αιώνα.

Tώρα, Eγώ ο Bασίλης Aραβανής κληροδότησα το συγκεκριμένο ελαιόκτημα που έχει εμβαδό 11 στρεμ από τη μητέρα μου που κατάγεται από Iθάκη. Έως και σήμερα καλιεργείται και παράγει λάδι εξαιρετικής ποιότητας.

H εμμονή μου για τα παλαιά πέτρινα κτίρια με οδήγησε να σχεδιάσω τα συγκεκριμένα κτίρια και με τη βοήθεια πολιτικού μηχανικού έβγαλα την οικοδομική άδεια και κατασκέυασα τα κτίρια με την τεχνοτροπία που κατασκεύαζαν παλαιά π.χ. αγκωνάρια χτυπημένα στις γωνίες, πρέκια στα παράθυρα και στις πόρτες, πέτρινα μπαλκόνια με φουρουσία κ.λ.π.