Κλείσιμο

Συνέντευξη με την κυρία Αγγελική Νιτσιάκου - Hotel Du Lac

Αγγελική Νιτσιάκου – Hotel Du Lac

«Ο τουρισμός απαιτεί συνεχή εκσυγχρονισμό.»

Είναι νέα, δραστήρια και δυναμική. Η Αγγελική Νιτσιάκου, βρίσκεται στο τιμόνι του ξενοδοχείου Du Lac στα Ιωάννινα και έχει καταφέρει να δώσει τη δική της προσέγγιση στο τουριστικό προϊόν. Μας μιλάει για την ανάγκη συνεχούς εκσυγχρονισμού των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ενώ θέτει ως βασικό στόχο της την διεύρυνση και βελτιστοποίηση των υπηρεσιών του ξενοδοχείου.

Tourism.gr: Έχετε τοποθετηθεί επενδυτικά και στον τουριστικό κλάδο με το πέντε αστέρων ξενοδοχείο Du Lac στην περιοχή των Ιωαννίνων. Η απόφαση πήγασε και από την αγάπη της οικογένειας για την Ήπειρο;

Αγγελική Νιτσιάκου: Το όραμα της οικογένειας μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα ξενοδοχείο αντάξιο της ιστορίας της πόλης των Ιωαννίνων, η οποία φημιζότανε όχι μόνο για τον πολιτισμό και τις τέχνες αλλά και για την φιλοξενία και το χαρακτήρα των ανθρώπων της. Η απόφαση ενισχύθηκε και από την πεποίθηση ότι ο τουρισμός, αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας, την οποία οφείλουμε όλοι όσοι μπορούμε να βοηθήσουμε και προωθήσουμε.

Tourism.gr: Έχει αποδώσει καρπούς η εν λόγω επένδυση;

 

Ο τουρισμός στις μέρες μας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με sites όπως το Tourism.gr, καθώς έτσι επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερο potential guest reach και καλύτερη προώθηση ξενοδοχείων και τουριστικών προορισμών.

Αγγελική Νιτσιάκου
Hotel Du Lac

 

Α. Ν.: Θεωρούμε πως με σκληρή δουλειά και επιμονή όλες οι επενδυτικές απόπειρες μπορούν δυνητικά να αποδώσουν καρπούς και να αποδειχτούν σωστή οικονομική επένδυση. Μετά τη συμπλήρωση δεκαοχτώ ετών λειτουργίας και έχοντας πλέον αντιπροσωπευτικό δείγμα της πορείας του ξενοδοχείου, μπορούμε πλέον να μιλάμε για μια πολύ επιτυχημένη επιχείρηση που συμπληρώνει άρτια τον όμιλο επιχειρήσεων της οικογένειας Νιτσιάκου.

Tourism.gr: Το «Du Lac» χαρακτηρίζεται «στολίδι της Λίμνης». Ήρθε για να καταστήσει τα Ιωάννινα ελκυστικότερο τουριστικό προορισμό;

Α. Ν.: Όπως προανέφερα, η δυναμική του τουρισμού στον Ελλαδικό χώρο, ήταν και ένας από τους λόγους που κατέταξε την ξενοδοχειακή προοπτική των επιχειρήσεων μας, στην κορυφή των στόχων μας για την πρώτη δεκαετία του 2000. Σαφέστατα, η παρουσία του πολυτελούς Hotel Du Lac, στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας, λειτουργεί καθοριστικά για την προσέλκυση στην πόλη των Ιωαννίνων όχι μόνο εσωτερικού τουρισμού, αλλά και διεθνούς.

Tourism.gr: Πρόκληση η ανάληψη της διοίκησης  του ξενοδοχείου; Ο τουρισμός είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας αλλά το τελευταίο καιρό πλήττεται από τις οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις. Τι νέο φέρνει το «Du Lac»;

Α. Ν.: Αναμφίβολα ναι. Η ανάληψη των καθηκόντων αυτών αποτελεί προσωπικό στοίχημα για το οποίο είμαι πολύ αισιόδοξη, βάσει της μέχρι τώρα πολύ καλής πορείας του ξενοδοχείου. Σαφέστατα, η οικονομικο-πολιτική κρίση είναι μία εν δυνάμει απειλή για τη λειτουργία μίας επιχείρησης, ωστόσο η προσωπική μου οπτική προστάζει μία ψύχραιμη αντιμετώπιση και μία σταθερά επενδυτική τακτική μακριά από περικοπές κινδυνολογίας. Στον τουρισμό, όσο διαθέτεις μια υγιή επιχείρηση, οφείλεις συνεχώς να εκσυγχρονίζεσαι και να μη διστάζεις φοβούμενος πιθανές αλλαγές άμεσα συνυφασμένες με την παγκόσμια κρίση.

                                                                

Tourism.gr: Ποια η συμβολή μιας τόσο δυνατής παρουσίας στον τουριστικό κλάδο στην τοπική οικονομία;

Α. Ν.: Αποτελώντας ξενοδοχείο πόλης με εξαιρετικά ποσοστά πληρότητας, συμπαρασύρουμε στην ανάπτυξη και τις υπόλοιπες γύρω επιχειρήσεις, εστίασης ή μη. Επιπροσθέτως, διόλου ευκαταφρόνητο για την τοπική κοινωνία είναι το γεγονός ότι συμβάλλουμε θετικά στο θέμα της ανεργίας, απασχολώντας υπαλλήλους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους τόσο από την πόλη όσο και από τις γύρω περιοχές των Ιωαννίνων.

Tourism.gr: Θα σκεφτόσασταν να  επεκτείνετε την παρουσία σας στον συγκεκριμένο χώρο;

Α. Ν.: Για την ώρα όχι. Προτιμούμε να μένουμε επικεντρωμένοι στο Hotel Du Lac εξελίσσοντας συνεχώς τις υπηρεσίες του και όχι να το αφήσουμε στάσιμο προσπαθώντας απλά να επεκταθούμε σε μία άλλη ξενοδοχειακή μονάδα.

Tourism.gr: Υπάρχει μαγική συνταγή για την επιτυχία;

Α. Ν.: Ίσως τελικά ναι. Εάν επενδύεις με μεράκι, σε τομείς που πραγματικά αγαπάς, και μη θυσιάζοντας τα πάντα στο βωμό του κέρδους, μπορείς να αυξήσεις θεαματικά και πάντα έπειτα από σκληρή δουλειά, τα ποσοστά επιτυχίας σου.

Tourism.gr: Ποιο είναι το όραμα σας;

Α. Ν.Το όραμά μας είναι να υπηρετούμε και να εκφράζουμε την αυθεντική φιλοξενία στους επισκέπτες μας.

Tourism.gr: Για ποιους λόγους ένας επισκέπτης πρέπει να βρεθεί στην Ήπειρο;

Α. Ν.: Η πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων, τα γραφικά χωριά, οι φιλόξενοι άνθρωποι, το παραδοσιακό φαγητό, καθώς και το πλούσιο προς εξερεύνηση ιστορικό υπόβαθρο του γεωγραφικού αυτού διαμερίσματος, αποτελούν κάποιους από τους βασικούς λόγους για τους οποίους κάποιος θα έπρεπε να βρεθεί στην Ήπειρο.

comments powered by Disqus