Κλείσιμο

Πολίτικη Γιαουρτόσουπα με ρύζι

Υλικά:

  • 1 κg γιαούρτι
  • 1 φλ. καφέ ρύζι
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 3 κρόκοι αυγών
  • Λίγη μέντα ή δυόσμο
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με το ζωμό κοτόπουλου ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει.
  2. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλιτζάνι κρύο νερό.
  3. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γιαούρτι, το διάλυμα με το κορν φλάουρ και τους κρόκους των αυγών.
  4. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα.
  5. Σιγά σιγά αδειάζουμε το μείγμα γιαουρτιού στην κατσαρόλα με το ρύζι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει.
  6. Σωτάρουμε τον δυόσμο ή τη μέντα στο βούτυρο για να αποκτήσει άρωμα.
  7. Σερβίρουμε τη σούπα καυτή και περιχύνετε μια κουταλιά βουτύρου στο κάθε πιάτο.
     

Καλή όρεξη!

comments powered by Disqus