Υλικά:
- 1 κg γιαούρτι
- 1 φλ. καφέ ρύζι
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
- 1 κουταλιά κορν φλάουρ
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 3 κρόκοι αυγών
- Λίγη μέντα ή δυόσμο
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με το ζωμό κοτόπουλου ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλιτζάνι κρύο νερό.
- Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γιαούρτι, το διάλυμα με το κορν φλάουρ και τους κρόκους των αυγών.
- Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Σιγά σιγά αδειάζουμε το μείγμα γιαουρτιού στην κατσαρόλα με το ρύζι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει.
- Σωτάρουμε τον δυόσμο ή τη μέντα στο βούτυρο για να αποκτήσει άρωμα.
- Σερβίρουμε τη σούπα καυτή και περιχύνετε μια κουταλιά βουτύρου στο κάθε πιάτο.
Καλή όρεξη!