Κλείσιμο

Παραλίες Σκοπέλου

Η Σκόπελος φημίζεται για τις παραλίες της, οι οποίες αν ήταν γυναίκα θα ήταν εκπάγλου καλλονής. Είναι ένα όνειρο να κολυμπά κάνεις αντικρίζοντας το πράσινο τοπίο που κόβει την ανάσα, σε παραλίες που διακρίνονται για τα πεντακάθαρα νερά τους αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών τους. Η Σκόπελος διαθέτει περισσότερες από 15 παραλίες, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι οργανωμένες και πρόσβαση σ’ αυτές είναι πολύ εύκολη. Αξίζει λοιπόν να επισκεφτείτε:

  • Η Μηλιά: είναι από τις ωραιότερες παραλίες που υπάρχουν στην Ελλάδα και συνδυάζει φυσική ομορφιά, με ψιλό βοτσαλάκι και διάφανα γαλαζοπράσινα, καθαρά νερά. Απέναντι από τη Μηλιά φαίνεται το μικρό, καταπράσινο νησάκι της Δασιάς.
  • Καστάνι: παραλία η οποία έγινε διάσημη από τα γυρίσματα του "Mamma mia!" και θεωρείται από πολλούς η ομορφότερη παραλία του νησιού. Βρίσκεται κοντά στην Μηλιά και προσελκύει πολύ κόσμο.
  • Στάφυλος: Από τις ομορφότερες παραλίες και κοντά στη Χώρα, που πήρε το όνομά της από τον βασιλιά Στάφυλο.
  • Πάνορμος: απάνεμος κόλπος με βοτσαλωτή ακτή, πεντακάθαρα νερά και ένα δάσος από πεύκα που καθρεφτίζεται στη θάλασσα. Εξαιρετικά οργανωμένη παραλία στην οποία μπορεί κανείς να βρει ό,τι χρειαστεί.
  • Άγιος Ιωάννης: μικρή και δυσπρόσιτη αλλά προσφέρει εκτός από την φυσική ομορφιά της και μία ηρεμία, που κάνει την ραστώνη του καλοκαιριού απλή πραγματικότητα. Εκεί βρίσκεται και η εκκλησία του Αϊ Γιάννη, γνωστή εξίσου από το Mamma Mia και την εντυπωσιακή της όψη και ομορφιά.
  • Αγνώντας:  πήρε το  όνομά της από τον Ολυμπιονίκη Αγνώντα ή Άγνων, όταν γύρισε νικητής από την Ολυμπία το 569 π.χ. Είναι το λιμανάκι των ψαράδων και για αυτό δεν είναι τυχαίο πως έχει μοναδικές ψαροταβέρνες.

      

   

Η Σκόπελος χαρακτηρίζεται από πολλούς ένα ήρεμο νησί για οικογενειακές διακοπές. Δεν είναι όμως έτσι. Μπορεί να μη διαθέτει την ξέφρενη ζωή της Μυκόνου αλλά δίνει εναλλακτικές για πραγματική ποιοτική ψυχαγωγία, πιο σοφιστικέ, πιο «ψαγμένη». Η νυχτερινή ζωή βρίσκεται στην πόλη της Σκοπέλου. Τα περισσότερα μπαράκια είναι πολύ μικρά και βρίσκονται στο λιμάνι και τους γύρω δρόμους, δίπλα στη θάλασσα ή σκαρφαλωμένα σε βράχους. Αξίζει να επισκεφτείτε:

  • Η "ΑΝΑΤΟΛΗ": βρίσκεται στην κορυφή του βράχου του Κάστρου, θα ακούσετε αυθεντικά ρεμπέτικα καθώς το νησί φημίζεται  για το γεγονός πως κράτησε ανέπαφη την ιστορία του ρεμπέτικου από τότε που το έφεραν στην Ελλάδα οι Μικρασιάτες πρόσφυγες.
  • Μερκούριος: δεν γίνεται να πάει κανείς στην Σκόπελο και να μην επισκεφτεί τον Μερκούριο,  ένα bar με ιστορία, με εκπληκτική βεράντα με θέα πάνω από το λιμάνι της Σκοπέλου και μουσική που θα σας συναρπάσει, αφού θα σας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και θα σας αιχμαλωτίσει με την ποιότητά του.
  • Οιωνός (Blue Bar): Jazz Bar , ατµοσφαιρικό µε ψαγµένη τζαζ και ροκ µουσική.
  • Εν πλω: βρίσκεται στο παλιό λιμάνι Σκοπέλου και είναι σίγουρα το στέκι πολλών. Προσφέρει υπέροχα πρωινά, κρέπες και ποικιλία γλυκών καθώς και παγωτών. Το βράδυ μπορείτε να πιείτε με άνεση το ποτό σας και να χαλαρώσετε.

  

 

comments powered by Disqus