Κλείσιμο

Καλοκαίρι και Ήλιος!

Οδεύουμε σιγά σιγά στην πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου, σε μία χώρα, σαν την Ελλάδα, όπου ο ήλιος εγκαθίσταται ψηλά στον ουρανό, ευφραίνοντας την καρδιά μας, ανεβάζοντας τη διάθεσή μας στα ύψη, κάνοντας μας να ονειρευόμαστε υπέροχες διακοπές σε ελληνικά νησιά, χωριά, παραλίες και αμμουδιές.

Το ελληνικό καλοκαίρι με το που πλησιάζει μας κάνει να αισθανόμαστε την αύρα της θάλασσας, την ξεγνοιασιά της εποχής, το ζεστό χάδι του ηλίου πάνω στην επιδερμίδα μας. Για να απολαύσουμε στο μέγιστο βαθμό αυτή την εποχή , αξίζει να προστατευτούμε και να πάρουμε τις κατάλληλες εκείνες προφυλάξεις που θα συμβάλλουν στο να βιώσουμε μοναδικά αυτή τη ραστώνη που προσφέρει.

Επιλέγουμε αρχικά το σωστό αντηλιακό, ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Τα τελευταία χρόνια είναι επιτακτική η προστασία του δέρµατος από την ηλιακή επίδραση, τόσο για τα παιδιά όσο και για εμάς. Όσο μεγαλύτερος ο δείκτης προστασίας, τόσο μεγαλύτερη η προστασία του δέρματος, γι’ αυτό το επιλέγουμε με  βάση την ευαισθησία του δέρματός μας απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία.

Το αντηλιακό μας πρέπει να το ανανεώνουμε συχνά.  Αποφύγετε την πολύωρη ηλιοθεραπεία ή περιορίστε την σε λίγα λεπτά, ειδικά εάν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα ή έχετε παιδιά. Φοράτε καπέλα και γυαλιά, θεωρούνται πια απαραίτητα. Αποφεύγετε να βάζετε άρωμα, πριν πάτε στη θάλασσα. Ο ήλιος σε συνδυασμό με το αντηλιακό θα σας κάνουν κηλίδες στα συγκεκριμένα σημεία που θα το ψεκάσετε. Μετά την επιστροφή από την θάλασσα, απλώστε μία κρέμα after sun, θα βοηθήσει στην καταπράϋνση του δέρματό σας.

Επίσης, όσο αφορά τη διατροφή μας , η επιλογή φρούτων και λαχανικών διασφαλίζει την καλή μας υγεία, ενώ το να πίνουμε πολύ νερό, βοηθά στην αντικατάσταση υγρών που χάνουμε.

Τέλος, υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που αξίζει να προσέξουμε:

Δεν πρέπει να απλώνουμε την πετσέτα μας στην άμμο, αλλά πάνω σε μία ξαπλώστρα.

Είναι σημαντικό να μην μένει άμμος μετά το μπάνιο στα πόδια μας, έτσι όταν επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο, πρέπει να επιμένουμε στα δάχτυλα των ποδιών, γιατί οι μύκητες καιροφυλακτούν.

Και, πάντα πρέπει να έχουμε μαζί μας αλοιφές για τσούχτρες και τσιμπήματα, καθώς οι θάλασσες κρύβουν και παγίδες.

Καλό καλοκαίρι!

 

comments powered by Disqus