Υλικά:
- 1 1/4 φλυτζάνι ρύζι
- 2 κομμάτια συκώτι
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 4 κούπες νερό
- Λάδι
- Μυρωδικά (Προτιμήστε μαϊντανό και άνιθο)
- 4 φλυτζάνια νερό
- Αλατοπίπερο
Eκτέλεση:
- Πλένουμε τα κομμάτια συκώτι και τα αφήνουμε να ζεματιστούν σε νερό που βράζει για 3-4 λεπτά. Ξεπλένουμε το συκώτι ξανά σε κρύο νερό και κόβουμε σε κομματάκια.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στην χύτρα σε λίγο λαδάκι και στη συνέχεια σωτάρουμε το συκώτι.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα μυρωδικά μας και το νερό.
- Βράζουμε για 15 λεπτά και αφήνουμε για λίγη ώρα.
- Ξαναβάζουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε και προσθέτουμε το ρύζι. Βράζουμε για 10 λεπτά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε ζεστό.
Καλή όρεξη!