Κλείσιμο

6 αποδράσεις για το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Όσοι από εσάς είστε λάτρεις των αποδράσεων, πλησιάζει κιόλας η ευκαιρία για το πρώτο σας φθινοπωρινό ταξίδι,  γιατί η 28η Οκτωβρίου είναι προ των πυλών και μαζί με αυτή ένα μοναδικό τετραήμερο που μπορείτε να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε. Εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τους έξι καλύτερους προορισμούς που αποτελούν την τέλεια ευκαιρία για χαλάρωση. Όπου και αν βρεθείτε, καλό σας ταξίδι και καλή σας διασκέδαση!

Καρπενήσι: αποτελεί έναν προορισμό ονειρικό, ειδικά αυτή την εποχή όπου τα χρώματα της φύσης είναι μαγευτικά, ενώ  ευνοεί κάθε είδους τουρισμού, με εναλλακτικές μορφές δράσης, όπως ιππασία, πεζοπορία και ορειβασία και για το λόγο αυτό δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Καλό είναι να επισκεφτείτε τα πανέμορφα χωριά της περιοχής, καθώς  αποτελείται από έξι μικρούς ορεινούς δήμους: της Δομνίστας, του Καρπενησίου, των Κτημενίων, της Ποταμιάς, του Προυσού και του Φουρνά. Αξίζει να δείτε,

  • Το γεφύρι του Μανώλη
  • Το  Μνημείο Εθνικής Αντίστασης
  • Το Κεφαλόβρυσο
  • Τα Κοκκάλια
  • Το Λαογραφικό Μουσείο Μεγάλου Χωριού
  • Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Παλιού Μικρού Χωριού
  • Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων.

Στα όρια, τέλος της Ευρυτανίας με την Αιτωλοακαρνανία, βρίσκεται η περιοχή του Προυσού, που είναι γνωστή για το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας. Στην πόλη, αλλά και σε όλα τα γύρω χωριά, σερβίρονται τα νοστιμότατα κρέατα της περιοχής, παραδοσιακά φαγητά όλα φτιαγμένα με μεγάλο μεράκι και τέχνη, όπως ποταμίσια Πέστροφα, λουκάνικα Ευρυτανίας, Κατίκι ή τσαλαφούτι, πίτες και τραχανά.

Λίμνη Πλαστήρα: το καταπράσινο φυσικό τοπίο των Θεσσαλικών Αγράφων και τα 18 πανέμορφα και γραφικά χωριά που περιβάλουν τη Λίμνη, σε προκαλούν να τα εξερευνήσεις. Εκεί θα συναντήσει κανείς τους πιο ανοιχτούς και φιλόξενους κατοίκους, παραδοσιακά καφενεία και ταβέρνες, αρχιτεκτονική ιδιαίτερη και μοναδική, τοπία βγαλμένα πραγματικά από παραμύθι. Το κάθε χωριό κρύβει στο σεντούκι του  ένα μοναδικό μυστικό απόλαυσης και ομορφιάς. Μπορείς ακόμη να επισκεφτείς το φράγμα, που είναι εντυπωσιακό, την χτισμένη σε έναν βράχο Παναγία Πελεκητή με τη μοναδική πανοραμική θέα, τον Βοτανικό Κήπο, που βρίσκεται κοντά στο Νεοχώρι, με σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας και την πλαζ Πεζούλας - το σημείο όπου έρχεσαι σε επαφή με τη λίμνη για βαρκάδα, κανό, ιππασία, περπάτημα ή καφέ. Για τους λάτρεις του καλού φαγητού, ένα είναι σίγουρο, πως δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουν ανικανοποίητοι, από τις γευστικές λιχουδιές της περιοχής. Τα κρέατα, το κυνήγι, τα λουκάνικα και οι πίτες, και ένα πλήθος γευστικών επιλογών, σας περιμένει.

Λουτρά Πόζαρ: αποτελούν ένα φυσικό spa, στη σκιά του Καϊμακτσαλάν, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να συνδυάσει στη μικρή αυτή λουτρόπολη την απόλαυση της φύσης, τις θεραπευτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες  των, μαζί με τις διακοπές του. Η σημερινή ονομασία των Λουτρών Πόζαρ προέρχεται από τις λέξεις «πο» και «ζαρ» που σημαίνουν «κάτω από τη φωτιά». Η λουτρόπολη με τις ιαματικές πηγές βρίσκεται στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν, σε απόσταση 3 χλμ από το Λουτράκι, καλύπτοντας  μία έκταση 72 στρεμμάτων, χτισμένη στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, έχουν θεραπευτικές ιδιότητες καθώς βοηθούν στην αντιμετώπιση  των παθήσεων του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, για ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις. Αν θέλετε λοιπόν να βιώσετε κάτι διαφορετικό, κάτι που ξεπερνά την κλασική εκδοχή των διακοπών, αν θέλετε να ξεφύγετε από την καθημερινότητα και να απαλλαγείτε από το φορτίο της, τότε τα Λουτρά Πόζαρ αποτελούν ιδανική επιλογή. Ζώντας σε εποχές που το άγχος και η πίεση κατακλύζουν τη ζωή μας, ένα τριήμερο στα λουτρά, θα λειτουργήσει «αποσυμπιεστικά»  για το σώμα αλλά κυρίως για την ψυχή σας.

Ναύπλιο: αρχοντικό, γραφικό, ρομαντικό και παράλληλα κοσμοπολίτικο, ακριβώς ότι περιμένεις δηλαδή για την πρώτη φθινοπωρινή σου απόδραση. Η «Νάπολη της Ανατολής» αποτελεί έναν σπουδαίο προορισμό, που μαγεύει τον ταξιδιώτη με την ονειρική του γοητεία και ομορφιά. Εκτός από πολλές βόλτες στο λιμάνι και στα αρχοντικά σοκάκια του, επιβάλλεται να επισκεφτεί κανείς τα δύο εμβληματικά αξιοθέατα του, το Παλαμήδι, υπάρχει πρόσβαση και  από την ανατολική πλευρά με αυτοκίνητο- και το Μπούρτζι, το οχυρωμένο νησάκι που προσεγγίζεται  με καραβάκι από το λιμάνι. Αξέχαστες θα σας μείνουν όμως  και οι γαστρονομικές της απολαύσεις, οι βόλτες με ποδήλατο, τα τοπικά γλυκά, η βόλτα με  το βαρκάκι για να περάσετε απέναντι στο Μπούρτζι, σήμα κατατεθέν της πόλης,   τα αρώματα και οι εικόνες της φύσης , της ομορφιάς και της ανεμελιάς

Ζαγοροχώρια: Τα 46 ξεχωριστά και μοναδικά πέτρινα χωριά της Ηπείρου κρύβουν μία ομορφιά μαγική, το πολυσύχναστο Πάπιγκο, το κεντρικό Ζαγόρι,  όπου ο κόσμος μαζεύεται στο Μονοδένδρι για να δει τη θέα στη χαράδρα του Βίκου, τα Άνω Πεδινά είναι ένα γραφικότατο Ζαγοροχώρι, χτισμένο ανάμεσα σε πέντε λόφους, γύρω από μια κρύα ρεματιά- από όπου προήλθε και το παλιό όνομα του χωριού, Σουδενά. Σε όλα τα Ζαγοροχώρια υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε , οι λάτρεις των σπορ θα βρουν εκεί έναν φυσικό παράδεισο. Πεζοπορία, ορειβασία, rafting, ψάρεμα, ποδήλατο βουνού, κανό/καγιάκ  μπάινουν στην ημερήσια διάταξη και προκαλούν τους ταξιδιώτες να βιώσουν την περιπέτεια αλλά και νέες εμπειρίες με σύμμαχό την φύση. Εκεί που η παράδοση ενώνεται αρμονικά με τη σύγχρονη εποχή, εκεί που η Αρχιτεκτονική αποθεώνεται και η φυσική ομορφιά βρίσκεται στο ζενίθ της, τα Ζαχοροχώρια προκαλούν να τα εξερευνήσετε και αναπόφευκτα να τα λατρέψετε

Τρίκαλα Κορινθίας: μία περιοχή πραγματικά μαγευτική, που αποτελείται από τρεις συνοικίες, τα Κάτω Συνοικία, Μεσαία Συνοικία και Άνω Συνοικία, που ξεδιπλώνουν σιγά σιγά τις ομορφιές τους στον ταξιδιώτη. : Το όμορφο κεφαλοχώρι, είναι ένας μαγευτικός προορισμός,  με   θρησκευτικά μνημεία, λίμνες και σπήλαια, μνημεία φυσικού κάλλους, χιονοδρομικό κέντρο, γραφικά πατροπαράδοτα χωριά και οικισμούς. Αναμφισβήτητα η περιοχή δίνει τη δυνατότητα για διάφορες δραστηριότητες στην φύση:Υπάρχουν στην περιοχή πάνω από 10 πεζοπορικές διαδρομές με ποικίλους βαθμούς δυσκολίας, οπότε για τους λάτρεις της πεζοπορίας ο προορισμός είναι ιδανικός! Όσο για το φαγητό, θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστο.

comments powered by Disqus