Κλείσιμο

3η Διεθνής Έκθεση GREEK TOURISM Expo 2016

3η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ GREEK TOURISM EXPO 2016

Το 3o διεθνές ραντεβού για τον Ελληνικό Τουρισμό θα πραγματοποιηθεί στην 3η Διεθνή Έκθεση GREEK TOURISM Expo 2016 η οποία θα διοργανωθεί 25 – 27 Νοεμβρίου στο υπερσύγχρονο Εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo της Αθήνας.

Στην επίσημη διεθνή έκθεση τουρισμού της Αθήνας, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα συμμετέχουν εκθέτες από όλους τους τομείς του ελληνικού τουρισμού: Ξενοδοχεία, Τουριστικά Γραφεία, Περιφέρειες, Δήμοι, Φορείς του Τουρισμού, Luxury Boutique Hotels & Villas, Εταιρείες Κρουαζιέρας, Hotel Management, M.I.C.E και Business Travel , Εξοπλισμών, Αρχιτεκτονικής, Κατασκευών κ.λ.π.

Όλοι οι συμμετέχοντες, Εκθέτες, hosted buyers και επισκέπτες θα συναντηθούν στην έκθεση και θα προωθήσουν τις συνεργασίες τους σε μία πολύ οργανωμένη έκθεση, με μία ιδιαιτέρως δυναμική παρουσία των εκθετών.

Η 3η Διεθνής Έκθεση Greek Tourism Expo ’16:

Με το σύνθημα «COME TO MEET THE GREEKS« θα φιλοξενήσει 120 Διεθνείς επιλεγμένους και καταξιωμένους Hosted Buyers από 30 χώρες οι οποίοι ή συνεργάζονται αποδεδειγμένα ή επιθυμούν να συνεργαστούν δυναμικά με Ελληνικές επιχειρήσεις. Οι Hosted Buyers θα καλύπτουν όλους τους τομείς Τουρισμού και η συμμετοχή τους στα Β2Β meetings με τους Εκθέτες στοχεύει σε ακόμα πιο πετυχημένες εμπορικές συμφωνίες.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Η έκθεση το 2016 επεκτείνεται και θα παρουσιάσει τις εξής μεγάλες καινοτομίες:

  • M.I.C.E και Business Travel

Η προβολή και η άνοδος του Συνεδριακού Τουρισμού και των επαγγελματικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα θα αποτελέσει δυναμικό στοιχείο της έκθεσης. Για το λόγο αυτό την εκθεσιακή τους συμμετοχή θα δηλώσουν εταιρίες που ασχολούνται με την οργάνωση Συνεδρίων και Εκδηλώσεων ενώ, με την κατάλληλη προβολή που θα γίνει στο κλάδο, θα την επισκεφθούν εκατοντάδες επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίες διοργανώνουν τα δικά τους εταιρικά Συνέδρια και Επαγγελματικές Συναντήσεις, για να δημιουργήσουν νέες συνεργασίες με τους εκθέτες.

  • Αρχιτεκτονική και κατασκευές

Η μεγάλη ανάπτυξη του Ελληνικού και του Διεθνούς Τουρισμού άλλαξαν τα δεδομένα της αισθητικής και λειτουργικότητας των Ξενοδοχείων και των άλλων τουριστικών μονάδων .

Η συμμετοχή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε) καθώς και των επιχειρήσεων και επαγγελματιών Αρχιτεκτονικής και Κατασκευών τουριστικών μονάδων θα είναι μεγάλη. Οι συμμετέχοντες στην έκθεση θα προωθήσουν τις ιδέες και τις επαγγελματικές τους δυνατότητες για τον σχεδιασμό και την κατασκευή σύγχρονων και λειτουργικών τουριστικών μονάδων. Ηγετικό ρόλο στον τομέα αυτόν θα παίξει και η συμμετοχή του ΤΕΕ το οποίο θα διοργανώσει μία μεγάλη Ημερίδα με επαγγελματικό ενδιαφέρον και άριστους ομιλητές όλων των εμπλεκόμενων κλάδων.

  • Γαστρονομία Τουρισμού

Ένα από τα μεγαλύτερα στηρίγματα του τουρισμού μας είναι και η ελληνική γαστρονομία. Η συμμετοχή στην έκθεση παραγωγών και εμπόρων ελληνικών προϊόντων και κρασιών καθώς και των επιχειρήσεων Μεσογειακής διατροφής ,γενικότερα,θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες.

  • Με το σύνθημα «Μένουμε Ελλάδα»

Η Έκθεση θα προωθήσει και τον εσωτερικό μας Τουρισμό και θα τονίσει σε όλους τους Έλληνες και Ξένους επισκέπτες ότι υπάρχει «Σε όλη την Ελλάδα τουρισμός για όλους» . Με την συμμετοχή Περιφερειών και Δήμων ως κυριότερους εκπροσώπους του εσωτερικού μας τουρισμού αλλά και την παρουσία Luxury Boutique Hotel & Villas θα προβάλλουμε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε λιγότερο γνωστές τουριστικές περιοχές με πανέμορφα τοπία και υψηλού επιπέδου φιλοξενία.

Παράλληλα η Έκθεση θα παρουσιάσει, για δεύτερη συνεχή χρονιά:

Την Ειδική section για τους κλάδους Luxury Hotels , Luxury Βoutique hotels & Villas καθώς και το Luxury travel. (Για την συγκεκριμένη κατηγορία προσκαλούνται ειδικά Hosted Buyers για τουρισμό πολυτελείας).

Την Ειδική section για υπηρεσίες e-travel, Hospitality management καθώς και συστημάτων και εφαρμογών πληροφορικής για ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία με τη συμμετοχή κορυφαίων εταιριών.

 

Δελτίο Τύπου 2015


ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ πραγματοποιήθηκε στην 2η Διεθνή Έκθεση GREEK TOURISM Expo ’15 στις 4 – 6 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Expo την οποία εγκαινίασε η αν.Υπουργός Τουρισμού Κα Έλενα Κουντουρά.

Η επίσημη διεθνής έκθεση τουρισμού της Αθήνας κάλυψε για μία ακόμη χρονιά, όλες τις επαγγελματικές ανάγκες των επιχειρήσεων του Ελληνικού Τουρισμού και με το σύνθημα » COME TO MEET THE GREEKS » συγκέντρωσε:

  • 100 διεθνείς και υψηλού επιπέδου Hosted Buyers από 25 χώρες οι οποίοι κάλυψαν όλους τους τομείς του Ελληνικού Τουρισμού και πραγματοποίησαν νέες συνεργασίες.
  • 200 εκθέτες από όλους τους τομείς του ελληνικού τουρισμού, Περιφέρειες, Δήμοι, Φορείς του Τουρισμού, Ξενοδοχεία, Luxury Boutique Hotels & Villas, Τουριστικά γραφεία, Εταιρείες Κρουαζιέρας, Management, Εξοπλισμών κ.λ.π.
  • 3.800 πολύ επιτυχημένα Β2Β ραντεβού πραγματοποίησαν οι εκθέτες με τους Buyers και επέτυχαν νέες συμφωνίες για να προωθήσουν ακόμη περισσότερο τον Ελληνικό Τουρισμό.
  • 7.500 και πλέον ήταν οι επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από όλους τους κλάδους της τουριστικής βιομηχανίας και κάλυψαν πλήρως όλες τις επαγγελματικές τους ανάγκες με νέες συνεργασίες.
  • 2.638 προκαθορισμένα ραντεβού έκλεισαν επισκέπτες με εκθέτες μόνον από το Online πρόγραμμα Visitor’s Matching Program και φυσικά πέραν του αριθμού των λοιπών συναντήσεων που έγιναν στην έκθεση απευθείας στα περίπτερα των εκθετών.

Οι επίσημοι φορείς του ελληνικού τουρισμού ΞΕΕ, ΣΕΤΕ, ΕΕΚΦΝ και oi διεθνείς εταιρείες TRIVAGO και TUI πραγματοποίησαν συνεδριακές εκδηλώσεις μεγάλου επαγγελματικού ενδιαφέροντος με ομιλητές υψηλού επιστημονικού και επαγγελματικού επιπέδου.

H Έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα των : Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, ΕΟΤ, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ΣΕΤΕ, Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων & Φορέων Ναυτιλίας.

Εκθέτες και επισκέπτες συναντήθηκαν και προώθησαν τις συνεργασίες τους σε μία πολύ οργανωμένη έκθεση, σε μία ιδιαιτέρως επαγγελματική παρουσία των εκθετών και σε ένα υψηλών προδιαγραφών εκθεσιακό κέντρο.  Οι συνεδριακές εκδηλώσεις σφράγισαν τον υψηλό επαγγελματισμό των θεμάτων και των ομιλητών και το μεγάλο ενδιαφέρον των εκατοντάδων ακροατών τους.

Η επόμενη έκθεση θα διοργανωθεί 25 – 27 Νοεμβρίου 2016 στο Metropolitan Expo                        

Όλοι μαζί και στο νέο ραντεβού για την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού !

comments powered by Disqus